Kipuselkä

Kipuselkä, apua kipeään selkään Turussa ja Helsingissä - Fysioterapeutti Ilkka Peltosen Fysaplus Oy

Selkävaivoista kärsii elämänsä jossain vaiheessa lähes kaikki suomalaiset. Kipuihin on lukuisia syitä. Useimmiten fyysisiä, mutta myös psyykkisiä.

Kipu välittyy hermokudoksen kautta, mutta kipu voi olla luussa, lihaksessa tai ihossa. Joskus kipu heijastuu sisäelimistäkin. Yleisesti kuitenkin kipu selässä johtuu mekaanisesta hermon pinnetilasta. Sitä voi aiheuttaa välilevyn pullistuma, rappeutuman seurauksena hermokanavan ahtaus tai ydinkanavan ahtaus. Välilevynesteen tihkuminen vauriotilanteessa ärsyttää hermokudosta happamuudellaan. Yleisin syy on kuitenkin fasettinivelen lukkiutuminen tai osittainen paikaltaanmeno nikamistossa. Ranka ei ole liikkuvuudeltaan normaali.

Tukirangan toimivuuteen vaikuttaa myös työt ja tottumukset, lihaskunto,  jalkojen pituuserot, muiden nivelten toiminnallinen tila jne.

On kyseessä liikevajaus tai yliliikkuvuus, yksinkertaisesti hoidoissa on tarkoitus palauttaa nivelten normaali liikkuvuus ja kehon toiminnallisuus mahdollisuuksien mukaan.

Useita näistä vaivoista pystytään auttamaan tai helpottamaan naprapatian ja fysioterapian keinoin. Joskus akuuteissa tapauksissa apu tulee melko nopeastikin ja toisissa, vähän kroonistuneissa tapauksissa, paraneminen voi vaatia pitkäjänteisyyttä hoidon ja oman harjoittelun suhteen.

Ota yhteyttä ja varataan sinulle aika hoitoon! Joko Turkuun tai Helsinkiin.

Soita ja varaa aika

Turun toimipiste

Helsingin toimipiste

Selkävaivoista kärsii elämänsä jossain vaiheessa lähes kaikki suomalaiset. Fysaplus ja Ilkka Peltonen auttavat.